A Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány a 2016 tavaszán az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "Nagy hagyományú és szakmailag elismert versenyek támogatása című, NTP-TV-16 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, PENdroid 2016/17 című pályázaton 1 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A PENdroid középiskolásoknak meghirdetett versenye egy olyan évente egyszer megrendezésre kerülő informatikai verseny, amely célkitűzése, a középiskolás korosztály fejlesztése és versenyeztetése az Androidos alkalmazások programozás, és a játékfejlesztés területén. A kezdeményezés ezzel az eszközzel is szeretné javítani a felnövekvő korosztályok informatika iránti szeretetét és elköteleződését. A versenyen 2-4 fős csapatok versenyeznek egymással a két online előselejtezőben. Az előselejtezőkön legjobban szereplő 10 csapat a helyszíni döntőben méri össze tudását. A 2016/17-es versenyre rekordszámú csapat (46) jelentkezett az ország egész területéről.

A verseny szervezésében és lebonyolításában résztvevő szakemberek:

  • Dr. Jaskó Szilárd okleveles mérnök informatikus, egyetemi adjunktus, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán a PENdroid tehetséggondozó program szakmai vezetője, a ZALAMAT alapítvány informatikai tehetséggondozó program szakmai felelőse, valamint az egyetem középiskoláknak nyújtott tehetséggondozó tevékenységének oktatója.

 Tevékenység: Szakmai feladatok koordinálása, kivitelezése.

  •  Dr. Holczinger Tibor okleveles mérnök informatikus, egyetemi docens, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán a PENdroid tehetséggondozó program szakmai koordinátora és tanácsadója, valamint az egyetem középiskoláknak nyújtott tehetséggondozó tevékenységének oktatója.

Tevékenység: Szakmai feladatok koordinálása, kivitelezése.

  •  Torma-Paluska Ágnes a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának marketing koordinátora. Tevékenység: PR ügyvitel. Torma Roland a Nagykanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány gazdasági vezetője.

Tevékenység: pénzügyi ügyvitel.