A Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány a Zárda utcai kollégium felújítására a KEOP-5.3.0/B/09 pályázati forrásból 49,871,163 Ft támogatásban részesült. A pályázati tevékenység 2011. július 1-jén indul és 2011. szeptember 30-án zárul le. A felújítás során az épület energetikai ellátásának korszerűsítésére kerül sor, amelynek eredményeként a kollégium külső homlokzata is teljesen megújul, továbbá a napenergia felhasználásával a kollégiumi energiaellátás átalakítása is megtörténik.

A projekt műszaki tartalma a következő volt:

  • Az épület melegvíz ellátása a tetőre helyezett 18 db, egyenként 2m2 nettó felületű napkollektorral és gázfűtéses bivalens tárolóval került megoldásra 60-40%-os megoszlással.
  • A fűtés átalakításánál alacsony hőmérsékletű radiátoros fűtés került kialakításra. A helyiségek önálló szabályozást kaptak, vandál biztos termosztáttal. A dinamikus strang-szabályzók és a fűtési rendszer frekvenciaváltós szivattyúja biztosítja az optimális energiafelhasználást, ami jelentős, 8 %-os villamos energia megtakarítást is eredményez.
  • Az építészeti átalakítások során megvalósult a lapostetők, a homlokzat és a lábazat hőszigetelése a 7/2006. TNM rendelet előírásainak megfelelően, valamint a korábban ki nem cserélt nyílászárók cseréje U=0,95 W/m2K-re.
  • A gázellátást a jelenlegi gázmérő (G-40) cseréjével G-25-re oldották meg, amellyel éves szinten több, mint százezer forintot takarítanak meg.

Az épület a felújítást követően A+ energetikai osztályú lett.